Siirry sisältöön

Kiinteistörekisteritietojen tarkastaminen ja kiinteistöveroselvitys alkaa 7. lokakuuta

Ulvilan kaupunki on valtuuston päätöksellä (viimeksi vuoden 2024 talousarvion hyväksynnän yhteydessä §71 15.12.2023) päättänyt toteuttaa kiinteistörekisteritietojen tarkastamisen ja kiinteistöveroselvityksen. Osin konsulttityönä (FCG Oy) toteutettavan työn avulla pyritään parantamaan kiinteistöillä sijaitsevien rakennusten tila- ja ominaisuustiedoista koostuvaa, kaupungin ylläpitämää rakennus- ja huoneistorekisteriä, sekä varmistamaan kaupungin alueella olevien kiinteistöjen ja kiinteistönomistajien tasavertainen kohtelu.

Työn lähtökohdat

Tutkimusten kohdekiinteistöillä on mahdollisia tietovirheitä tai puutteita kaupungin rakennustietojärjestelmässä. Hankkeessa verrataan kunnan nykyistä rakennus- ja huoneistorekisteriä sekä Digi- ja viestintäviraston (DVV) että verottajan aineistoihin. Samoin käytettävissä on vuonna 2022 FCG Oy:n keräämä selvityksen ensimmäisen vaiheen aineisto. Työn yhteydessä tarkastetaan myös osoitejärjestelmän paikkansapitävyys sekä päivitetään sitä tarvittaessa.

Mittauskäynnit

Kaikkia tietoja ei pystytä selvittämään / kohdentamaan vanhoista rakennusluvista ja käytettävissä olevasta ilmakuviin ja satelliittitietoihin perustuvista aineistoista. Toisin sanoen mittauskäyntejä kiinteistöillä joudutaan tekemään. Mittauskäynnin syynä on pääsääntöisesti selvitystietojen ja rekisteritietojen suuri eroavaisuus. Kiinteistötietojen inventointityössä tarkistetaan mm. rakennusten olemassaolo, sijainti, osoite, ulkomitat, ja muut havaittavat perustiedot. Tarvittaessa rakennuksesta voidaan ottaa ulkokuva rajatusti rakennusvalvonnan inventointityötä varten. Inventointityö ei vaadi kiinteistön omistajan yhteydenottoa eikä läsnäoloa paikan päällä. Inventointityö tapahtuu ulkoa käsin eikä rakennusten sisätiloihin ole tarvetta mennä. Inventointiryhmällä on mukana henkilökohtainen kuvallinen ID-kortti. Mikäli kiinteistöllä käydessä inventointiryhmä ei ole tavannut kiinteistön omistajaa/haltijaa, jättää ryhmä kirjallisen ilmoituksen käynnistään.

Aikataulutus

Työtä selvitykseen tekemiseen tehdään vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa lokakuun 7. päivästä alkaen aina vuoden loppuun asti mittausryhmät työskentelevät ainakin Mynsterin, Kirkkojuovan, Suurpään, Uotilan ja Rantavainion alueella. Seuraavista vaiheista tiedotetaan erikseen. Selvitys kattaa valmistuttuaan koko Ulvilan kaupungin alueen.

Työ perustuu lakiin

Kiinteistöveroselvitystyötä tehdään kaupunginvaltuuston päätöksen 13.12.2023 § 71, Kiinteistöverolaki (20.7.1992 / 654), sekä Laki verotusmenettelystä (18.12.1995 / 1558) perusteella.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Ulvilan kaupunki
Teemu Björninen
tekninen johtaja
Puh. 0400 134988
teemu.bjorninen@ulvila.fi