Info / Matkailu / Luonnonnähtävyydet
 
 

LUONNONNÄHTÄVYYDET

 

JOUTSIJÄRVI

Joutsijärven erämaajärvi ja Satakunnan hiljainen alue muodostavat merkittyine vaellusreitteineen ja rantoineen mainion retkeily- ja vapaa-ajanviettoalueen. Siellä kulkeva 27 km retkeilyreitti pitää sisällään autiotupia, tulentekopaikkoja, kaksi kaivoa (kartta nro 14 ja 5:n läheisyydessä tien varressa) sekä laavuja, joilla pysähtyä/yöpyä. Reitin yöpymispaikat ovat kaikkien retkeilijöiden käytössä, niitä ei voi varata.

Joutsijärven retkeilyreitti soveltuu hyvin yli yön tai viikonlopun kestävään retkeilyyn. Alueelle on saatavissa oheispalveluita mm. melonta-, kirkkovenesoutu-, sieni- ja alpakkapatikkaretkiä. Reitin varrelta löytyy myös vuokrattavia mökkejä ja kokoustiloja. (ks. Ulvilan matkailu -> majoitus). Reitinylläpidosta vastaa TUL:n Rekku-hanke. Yhteyshenkilö Juha-Pekka Räsänen puh. 044 0450224 tai 
juha-pekka.rasanen@tulsatakunta.com  

Retkeilyreitin kartta ja oheispalveluita Joutsijärven alueelle löydät tästä. Lisätietoja: Eija Kannisto/Ulvilan matkailu 0400 134 866 tai eija.kannisto@ulvila.fi

Aarteita Ulvilasta, opastettu retki ryhmille Tammenhaan luontopolulle 

KAASMARKUN LUONTOPOLKU JA KESKINEN MYLLY

Luontopolku 1,8 km Kaasmarkunjoen tuomilehdossa, kokous- ja juhlatila myllyllä, telttasauna-, grilli-, kahvi-, ruoka- ja opaspalvelut, reitin varrella laavu (omat puut!)
os. Myllärinkuja 18, p. 0440 334421 ww.kaasmarkku.fi

KOKEMÄENJOKI

Risteilyt Kokemäenjoella

m/s Charlotta, Eteläranta, Pori.
Tervetuloa jokiristeilylle !
- Vesillä on ihan kuin maissa, paitsi mukavampaa !

YLEISÖRISTEILYT KESÄLLÄ
Yleisöristeilyjen aikataulut tästä linkistä

TILAUSRISTEILYT
http://www.porinvesibussiristeilyt.fi/tilausristeilyt

Varaukset ja tiedustelut p. 044 587 9700,  info(at)porinvesibussiristeilyt.fi

Aarteita Ulvilasta, opastettu retki ryhmille Kokemäenjoelle Ulvila-Pori-Reposaari
www.porinvesibussiristeilyt.fi

SAARENLUODON LUONTOPOLKU

Saarenluodon kasvillisuutta ja eläimistöä esittelevä luontopolku, Kulmalantie

 

MASSIN ULKOILUALUE

Huipulta hienot näkymät Ulvilan ja Porin suuntaan. Valaistua hiihto-/pururataa 5 km. Sauna- ja kokoontumistilat. 
Massintie, p. (02) 533 4213. www.ulvilanura.fi/massi

PAPPILANLAMPI

Pappilanlampi on syntynyt kauan sitten kuivuneen Kokemäenjoen sivu-uoman syvännealueeseen. Nyt alueella on hyllyvärantainen lampi. Lampea reunustavat laidunnetut ketotörmät. Lammesta Kokemäenjokeen johtavaa uomaa koristaa lehtorinne.

Pappilanlammen vesialue on rehevöitynyt, mutta se ei ole pilaantunut. Alueella sijaitsee kunnan uimaranta. Kasvisto alueella on runsasta. Pappilanlammelta löytyy mm. piuruja, lumpeita, uistiviittoja, osmankäämejä ja nevaimarteita. Pappilanlampi kuuluu valtakunnalliseen suojeluohjelmaan arvokkaana maisemakokonaisuutena.

RUSKILANKOSKI

Arvokas maisema sekä lehto- ja uhanalaiskasvillisuus. Ruskilankoski tarjoaa monipuoliset virkistysmahdollisuudet. Kokemäenjokeen suoritettujen istutusten ansiosta kalansaantimahdollisuudet ovat parantuneet. Ruskilankoski tarjoaa virkistyskalastajille erinomaiset heittouistelupaikat. Kalastuslupia alueelle myy esim. Nakkilan Esso. Ruskilankoski soveltuu myös hyvin retkeilyyn ja leirintään. Alueeseen voi tutustua myös joelta käsin esim. kanootilla tai veneellä. Alueella ollessa kannattaa pitää mielessä jokamiehenoikeudet ja noudattaa niitä. Ruskilankosken ranta-alue on rauhoitettu luonnonsuojelulain nojalla.

Tästä sivusta vastaa Eija Kannisto, päivitetty 23.2.2017